TWO Ingredients Cake


Next on my list would be this lovely looking 2 ingredients cake! Hopefully bole buat masa cuti minggu depan nanti sebab macam sangat senang pula nak buat. 

Picture credit to Lady with the Red Rocker

Kalau resipi ni menjadi, sy share la dengan semua. Tapi kalau x menjadi, erm... Diam2 ja la maksudnya.. hahaha... 

Bahan-bahan:

1 kotak Strawberry cake mix
12 oz diet 7 up

Cara2 buat:

Campurkan campuran kek tu dengan 7-up dalam satu mangkuk dan kisar dengan mixer electrik sampai betul2 sebati. 

Lepas tu, bakar ikut arahan dalam kotak cake mix tadi. Tapi menurut Lady with the Red Rocker, bagus kurangkan suhu oven ke 325 darjah celcius dan kurangkan masa membakar selama 5 minit. 

Maksudnya, kalau arahan suruh bakar 30 minit, kita bakar 25 minit sj. Sejukkan dan letak frosting ikut citarasa masing2. 

Baca arahan ni macam senang kan? Jom kita try ramai2, mana tau jadi. Kalau jadi tu share2 la hasil anda semua k.. Nelly mau try nanti. Tunggu DH balik supaya ada org tolong monitor anak2 dulu.. :) 


2 comments:

Fiqah Feeona said...

Macam senang jer...Best2!Nak try la nanti

Nelly said...

Tgk instruction senang nak ikt utk baker yg x professional mcm sy ni. Jangan lupa share tau!

All Right Reserved to As Told by Nelly | Template Design by Cik Jari Manis