DIY Playpen dari Paip PVC

So, hari ini, or specifically mula minggu ni jadual mengajar da mula lapang sedikit sebab short sem da abis.... Yay! Akhirnya.... 

Hari ni mau share 1 DIY for kids yg pada pendapat peribadi sy, sgt menarik.... dan murah. Iaitu DIY playpen yang diperbuat dr paip PVC... 

Terbaca sj ttg ni, trus W/apps husband suruh dia janji utk buatkan anak2... Hopefully dia tunaikan 1 hari nanti.. 


Re-post dr grup fb KK Mommies. Just superb... 


Sharing from another KKian Bloggermommy... Can visit her page at Rabbit The Penguin. Wow, sapa sangka talented people could be your 'neighbour'... Definitely following her but macam less active sdh berblogging.. 

Superb idea kan? Harap2 impian sy akan menjadi kenyataan. :)






Bersyukurlah atas Parut itu..



Syukur Alhamdullilah diberikan nikmat memiliki parut sebegini... 





New Shake n Take Double Bottles


Benda ni pernah famous tahun lalu. Ms tu org jual smpai RM100 pun org still mau beli. Tahun ni, terjebak secara x sengaja sebab SIL. Lagipun terfikir utk beli sebab anak sebenarnya.. Senang utk buat jus buah original. Xda la mengharap yg da siap jual dkt kedai kan. 

Yang menariknya, Shake n Take version 2 ni ada dua botol. Senang la kalau laki bini atau anak2 mau jus yg berlainan kan. 

Photo credit to my SIL

Da lama beli tp xda kesempatan mo guna lg... tgk la bulan puasa ni nti... Ms order ari tu ada extra set. Jual dgn kawan2. X sangka pula ramai yg minat. Smpai sekarang kawan2 ingt kmi mmg seller Shake n Take ni... Kmi jual murah sj.. RM65 / set. Postage included. Klu mau, jom whatsapp 0133749297.. 

P.s. post promo rupanya... haha..sori la kawan2. 





Eyes, Nose, Lips... Taeyang.

Ok. Sy bukan la peminat tegar KPop. Kadang2 sj tgk Running Man tu. Suami yg suka. Siap rakam klu x larat tunggu dpn tv. Pecaya x? 

Tapi kadang2 terbabas jg dengar lagu Kpop ni biarpun x fhm sepatah. Haahahaha. Unless perkataan tu dlm bahasa Inggeris ka kan, faham la.. Once da terbabas, makanya akan terbabas la berhari2 sampai bosan. Apa nda bosan klu diulang2 lagu 2 berkali2. Klu 8 jam ddk d ofis (klu xda kelas) sepanjang masa tu la ulang lagu sama.. Kadang2 rs kiut dgn diri sendiri sebab buat mcm tu. Tp kadang2 rs mcm, eh... tasteless nya aku ni. Hahaha..

Skrng ni, gila dgr lagu Taeyang, Eyes, Nose, Lips. Sy tau Taeyang ni ahli kumpulan Big Bang releasing solo album. Sori la klu slah info. Umur, tinggi, berat, sori. Saya xtau. Saya cuma suka dgr lagunya.. 

Kenapa? Entah. Suka suara dia. Suka melodi lagu dia.. 


Cuba dengar. Mn tau kamu pun bole terbabas dgr lagunya berhari2 jg. 

^________^



Milk Booster: Dr's Choice Instant Hot Chocolate with Fenugreek

Ari tu ada post tentang pil halba sebagai milk booster. Biarpun sgt berkesan dgn saya tp stop consume sebab 1: Arahan bgtau once kuantiti susu da increase, bole stop consume. 2: Bau badan bole tahan kuatnya. Sebab tu decide utk x ambik lg pil halba tu. 

Since saya da tau yg halba ni memang berkesan sebagai milk booster, Nelly try cari substitute. Then terjumpa dari blog Rilla Amrillah pasal minuman ni. Terdetik, why not kita cuba.... 


I ordered it online since cari di farmasi area KK xda jumpa pun. Biarpun hati sakit terpaksa bayar lebih for postage tp ikhlaskan sj sebab utk baby jg kan. Nelly order dari Pharmacy2u. Tateh pun ada jual tp postagenya ampun.. Mahal. Bila compare pharmacy2u dgn tateh, better beli dr pharmacy2u. Produknya mmg mahal, tapi postage murah. Tateh, produk murah, postage mahal.  


Berkesan x? Utk Nelly, mmg berkesan. Kesannya sama macam consume pil halba dulu. Selalunya after work, bila da bg baby direct BF mmg kosong trus ms. B. Tapi sekarang, biarpun baby direct BF waktu malam, still akan penuh after few hours. Kalau sy pam, bole dapat kot few oz. Cuma sy x rajin pam malam... T____T Kadang2 basah baju sebab penuh sgt. Satu kejadian yang amat jarang berlaku selepas kembali bekerja.... >.<


Apa rasanya? SEDAP. Kalau anda peminat coklat, mesti sangat suka minum ni. Rasa coklat pekat yang sangat likat. Hahaha.... X manis sebab sdh namanya sugar free kan... Siapa2 mau cuba, bole la order or cri dari farmasi  berdekatan. Mana tau ada yang jual kan. Save duit postage. 

Advice: Better try ni dulu before beli supplemen nursing yang mahal... :)





Creative Hairstyles for Little Girls ~


Do you have girls? I'm in the process of keeping my little girl's hair long so I could try these at home.. Yay for long hair!!




These are some of my favorites since I think it's do'able... ehehehe.. 

Heads over to http://www.buzzfeed.com/peggy/creative-hairstyle-ideas-for-little-kids?sub=2294182_1524695 for 37 creative hairstyles for little girls... 

I'm so happy I found out about this!!! 






Sayangilah Ibu Kita


Besarnya pengorbanan seorang ibu. Pengalaman tinggal di wad hospital lebih lama sebab bersalin Czer banyak buka mata saya tentang pengorbanan seorang ibu. 

Contohnya, ibu yang duduk di katil hadapan saya tu bersalin kali ke-4. Tiga kali czer, cuma sorang normal. Anak ke-4 ni anak yang paling dia tunggu sebab anak lelaki (3 anak pertama ialah perempuan). Tapi doktor sahkan anak dia tu menghidap G6PD. Si ibu pla penghidap darah tinggi. 

Yg di sebelah katil nelly, ibu muda. Tapi selepas dia melahirkan anak sulung, terus admit NICU sebab suspected lung issue. Ibu tu pula lemah sangat, smpaikan x larat utk bangun. Dlm ms 4 ari nelly duduk wad dgn dia, baru sekali dia jenguk anaknya. Kesian... 

Then, ada ibu baru admit. Dapat anak perempuan ke-2. Tp dr dalam perut doktor da ckp anak dia leukemia. Anak 1st pun sama. Kena cucuk sana sini ambik drh ibu bt baby... -_- sy yg x sanggup tengok dia kena cucuk.... 

Petang tu, sementara tunggu discharge note dari kaunter, nurse dtg tolak sorang lg ibu. Lagi tersentap saya dibuatnya. Ibu muda tu cacat penglihatan. Datang hospital sehelai sepinggang. Tanpa bawa kelengkapan bayi. Baby baru lahir dia cuma kena balut dengan kain lapik baby cot hospital punya. Bila nurse tu tnya kalau ada ahli keluarga yang bole datang hantar baju, ibu tu cuma ckp husband dia on the way. Dalam bas. 

Tapi bila sampai, husband datang tanpa keperluan bayi. Pun cacat penglihatan juga. Bole melihat tp x sesempurna manusia normal macam kita. Tgh berkira2 mau bg sehelai bju baby dr my bag, nurse datang bg baju hospital. Kesian baby girl tu. Part paling terharu? Bila si bapa azankan anak... merdu sungguh suaranya. 1 wad tu senyap. Rs mau menangis sj ms tu... Oh, sempat suami tu bgtahu nurse dorang x sempat bw brg baby sebab tertinggal di kampung. Ingatkan lama lg bersalin. Terpaksa tunggu kakaknya datang hantarkan. 

Nelly dgn husband just pandang memandang sj masa tu sebab mmg awkward sgt. Kita dtg dgn 2-3 beg berisi keperluan bayi, ada org yg langsung xda kelengkapan bayi. Sedih bila terdengar nurse tu ckp "Mama, kesejukan sdh baby ko ni. Basah sdh selimut dia sebab terkena air kencing..." Lepas tu rasa bersalah sebab x buat apa2. Tp mahu tolong pun rasa serba salah takut ibubapa tu terasa... urgh. 

Sekadar persoalan, hospital kerajaan memang xda stok baju baby, atau pampers lebih utk kes2 mcm ni ka? Dulu masa Sofie admit NICU (pre-mature birth) dia bg pula gaun hospital kaler pink tu. X bole pinjam ek?

Sekarang tgh planning untuk buat donation ke hospital kerajaan... 






Short Forms

Ni adalah list short form yg akan selalu digunakan dan maksudnya... Harap membantu.. Sapa mau copy, dipersilakan.

LO - Little One

LG - Little Girl

DD - Darling Daughter*

DS - Darling Son*
*Numbers at the end simply referring to which child we are referring to. For example, DD1 referring to Darling Daughter no. 1. 

DH - Darling Husband

PIL - Parents in Law

MIL - Mother in Law

FIL - Father in Law

SIL - Sister in Law

BIL - Brother in Law

DF - Direct Feeding

BF - Breastfeeding

IMHO - In My Humble Opinion


Kebanyakkan short form ni belajar dari Group Babywearing Malaysia dan KKMommies.. 
Klu ada sesiapa yg mau tambah short form ni, dipersilakan tinggalkan komen di bawah.. 

Terima Kasih. 

Kata si Suami..


Suami yg kata... Mmg xmau bg sy bli kereta baru la tu... 


Da Bosan Mengajar


I got into this teaching career by chance. I and a friend applied for a job at UNITAR, went for the interview and my friend got hired. I, on the other hand was rejected because of qualification issue. They want to hire tourism and hospitality lecturer but my major is in event.

When my friend tendered her resignation letter to her former college, she recommend me to replace her place. The management, lazy to do another recruiting, saw it as an opportunity to save job advert cost, agreed right away. This is how I started in the teaching industry.

However, I, or us (all of the other lecturers) always feels insecure going to work. We used to described the college as "hidup segan mati xmau" because of its lacking in terms of education facilities. I have no idea why they hire a marketing manager who spent most of her time on FB during office hour. For 7 months I was working there, never once I saw her going for roadshow or get involved in any education fair. Yet, she received her monthly salary and happily smiling everyday.. Weird...

Then, I received a call from another college where I submitted my resume long-long time ago. Without hesitation, I went and got accepted the day after. That was basically how I got into this teaching position up until now..



4 years 3 months have passed and I'm no longer excited to walk through the wooden door. No long excited to flash a smile to all the current students. Not looking forward to do lectures and the guilt of having to fake a smile and force myself to teach continue growing. 

I don't want to do this anymore. I want to stop. But then again, just the moment you really wanna give up and tender your Resignation letter, reality come slapping your face. Who will pay for the Bills? >.<

Gonna have to hold that thought for a while I guess. Sighhhh...





Mini Sewing Machine 202


So, I ordered myself a mini sewing machine 202 yesterday. Bought it from Lazada for RM40.80. Free postage to Sabah. Cheap isn't? For a mini sewing machine, I considered it a wonderful bargain. Especially for a beginner like me.


It originally cost RM51 (after discount) but my SIL uses her 20% cash voucher (as a present from Lazada for her birthday) on the total payment. We kinda group buy it. I, my SIL and SIL's ex-housemate. according to the tracking system, it should arrive today... I'll just wait for it patiently. :)

I've been drooling for a sewing machine since I gave birth to my DD1. I just can't convinve my DH to buy one for me. HaHaHa. Maybe, my words aren't persuasive enough.

I didn't actually informed my DH about my purchased. I just told him today and guess what? He said nothing. So, I told him that I'm going to make something to prove that I can actually sew. It will be a pillow case. He LOL.

He said "Pillowcase is merely a two square cloths being sewn together. I can do it. Anybody can do it. If you really want me to buy you a proper sewing machine, sew a dress for our DD1." Like a big parp on my cheek I just nod in silence.

Ok, now it's time to hunt for a simple, when I said simple, I meant really SIMPLE dress pattern for our LG.. Wish me luck...

p/s: Decided to write some words in shortforms.. Hope it is not confusing..


Pos Laju yang Mengecewakan

Ari ni da msuk 2 ari bekerja tgu parcel dari pos laju sampai. Tiap kali lalu dpn reception counter mata melilau cri bungkusan. Sayangnya, kecewa. Ada pun parcel orang lain. Geram dan geram. 

Cari contact no dr internet, kol xda org angkat. Kol service consultant, pn asyk bz. Geramnya! Macam mn mau tau status parcel klu xda org utk dihubungi? Geram betul.


Ari jumaat dia kata unsuccessful delivery. Mcm mana nda unsuccessful klu dtg ntr jam 6. Mmg la ofis da ttp. Abis tu ari ni pn x sampai2 lg... punya la bkin panas. Klu xmau antar p door step inform la klu kena self collect sendiri di ofis. Biarpun pos kk tu jauh, diambil jg tu klu xda pilihan. 

Tidak la sy tgu 4 ari termasuk sabtu ahad! Geram betul... 



ESP Shaklee.. mmm Sedapnya!

Oh, sy bkn pengedar Shaklee. Sy cuma pengguna yg bru start minum sejak 5 ari lepas. Hahaha... Al-kisahnya, lepas kembali bekerja sy risau sgt air susu x 'berkualiti' sebab mkn dkt luar. So, ambik inisiatif utk kekalkan penghasilan dan kualiti susu. 

Sy xmau ckp tnp supplemen air susu x berkualiti tp itu la yg terjadi. Makin hari, air perahan semakin pucat. Tp sejak mengambil supplemen tambahan ni, Alhamdullilah,  da kembali pekat. 

Xtaw la klu sebab pemakanan atau apa kan, tp sy mkn mcm biasa. Makanan yg sama: sup ayam, telur goreng, nasi putih, ikan, etc... cuma ntah knp air susu jd x pekat. Bezanya, dlu sy msih mkn pil halba sebab nk habiskan stok, sekarang da abis, x mkn apa2 da. 

Sy order dr kawan. Tny dgn dia klu ada set menyusu yg budget friendly. Dia kata ada. She rekemen ESP + Alfalfa dan sy mnt tmbh Lecithin untuk kurus kononnya... 

Sy just cmpur 3 sudu ESP dgn plain water, pastu minum before breakfast. Sedap. Xtau knp ada org kata x sedap. Mgkn sebab sy ni mmg peminat soya kot.. tp serius, sedap. Klu ada masa, maybe sy akan try cmpur dgn jus or milo or horlicks mcm ramai org suggest. Google je, sure dpt resipi tu. 

Based on experience, mmg betullah review dan testimoni most users yg ckp ESP bantu pekatkan air susu. Baby pn mcm puas sgt minum tp still nk menempek 12 hours daytime dgn mama dia. Tp yg best mlm baby tidur lena. Cuma sesekali sj bngun mnt susu. Xpa la, asalkan dia x berjaga mlm mcm dlu... 

Dr segi energy, I notice yg sy da x berapa penat mcm bateri fon yg flat tu. Meaning, I'm tired, but I can still do my job without napping. Klu dlu, harus tidur sekejap atas desk bru la bertenaga. Jadinya, sy bersetuju yg ESP ni membantu utk meningkatkan tenaga. I need it badly since I'm a working mom. 

Ada sesetengah review ckp dorang x lalu nk makan nasi lepas ambik ESP... bertuahnya badan sebab sy rs selera mkn sy tetap sama. Sy x rs lapar selalu cuma sy still nk mkn.. ok, itu sebab dasar kuat mkn kot. Hahaha.. ignore.

Sebagai pengguna, I highly recommend this product to working nursing moms sebab ia mmg membantu sgt... sy xtaw klu mesti ambik both ESP + Alfalfa tp sy ambik dua2. Ada review mother ckp ambik ESP pn da ckup... :) We need to make sure we have enough energy to do our daily jobs and tend our baby, in my case babies at night. Lagi2 saya yg PJJ dgn husband.

Harap ini membantu anda bt keputusan... :)


Homemade Nutella

Coklat Nutella memang sedap tapi harganya yang agak pricey membuatkan keinginan untuk membeli setiap kali stok lama abis 2 terbantut sekejap. Hmm.. Dengan banyak barang naik harga, ketepikan dlu nafsu nak membeli brg makan bkn keperluan. T_______T

Ari tu ofismate Nelly share resipi homemade. So, klu ada kesempatan, jom kita try bt ramai2... dari 1st dpt resipi ni konon nk cuba. Smpai sudah x... nelly2...



Bahan2: 
  • Coklat masakan- dicincang
  • Kekacang - Almonds, hazelnuts, etc
  • Gula
  • Minyak Kanola / Canola Oil
  • Serbuk vanilla
  • Garam secukup rasa
  • Serbuk koko - unsweetened

Cara2 
  • Cairkan coklat masakan guna kaedah double boiker. Kacau selalu. Sejukkan.
  • Kisar kekacang smpai halus atau menyerupai peanut butter.
  • Masukkan bahan lain dan campurkan sekali. 
  • Bole isi dalam jar comel... 

Sumber:

Idea Candy Buffet Comel

#AqiqahUntukAyra

Disebabkan kesihatan yang x mengizinkan, aqiqah untuk Umayra masih x dpt kmi laksanakan. Sungguh mencabar czer itu... Kami suami isteri sepakat utk bt ms raya nanti, dlm hari ke-3 @ ke-4 gitu sebab ms tu ja adik-beradik sanak saudara boleh berkumpul... 

Husband selaluny x cerewet bab2 hiasan ni. Dia siap kata bt biasa2 sj.. tp sy pla yg xmau. Mau jg ada centre of attraction ms kenduri tu. Slaluny, husband akan setuju dgn pilihan sy. Cuma klu betul2 x cantik d matany bru la dia membantah sungguh2. Hahaha.. 

Sy taw kmi xkan ada buaian berendoi ms kenduri tu so, ckp dgn husband, apa kata kita bt stesen candy buffet. At least ada yg bole kena snap as memory ms tu. Husband setuju. Syaratnya, mesti mudah dibuat. Ok.... 

Sebab sy ni mudah rambang mata, sy list contoh yg sy rs sy 'mudah' ditiru.... 


Sgt suka idea floating diy alphabets / name tu.. Kaler pn cantik sebab sy tgh mengilai warna pastel skrng... 


Ala-ala garden gitu. Suka hiasan ats meja. Meja pun cantik... 


Sy suka kaler ni. Bow tie theme pn ok jg kn. Cuma baby gurl... tendency nk theme comel2 sgt tgi.. ini agak maskulin ckit... xpa, propose sj. 


Simple. Suka srbab pakai baju baby sbg props...


Comelny dolls kat dinding tu.. Nak diy mmg x la kn... tp hiasan juntaian kain2 tu mmg menarik dan unik. 

Tp sy sbnrny suka dua design ni... selain dr design no 1:


Serious, sy jatuh hati dgn frame tu.. Lawanya... Tp klu sy, tulisan 'baby' tu sy pilih kaler yg terang ckit kot spy jelas. Sebab mcm x perasan sgt ada benda tu kat tgh.. Another thing, susunan manisan pn kemas, x serabut.... 


Ini theme butang. X pernah terfikir pn sebelum ni. Kreatif planner ni taw. Suka hiasan bunga fabrik d setiap jar.. cuma x fhm knp dia attach dgn pita pengukur.... Tp, serius lawa. 

Klu korang, mn yg cantik?  











Malish Single Electric Breastpump Pilihan Saya

Dalam entry INI, pernah cerita ttg keinginan nak beli electric breastpump. So, I tried my best untuk cari review breastpump yang affordable di pasaran. Sayangnya x banyak lg tau. Brand fofuler mcm Medela, Spectra, still jd pilihan most mum. Tp sy still xnak pay too much for e-pump... Bkn kedekut, tp masih berkeras nk beli e-pump yg lebih murah, but at the same time performance pn ok. 

Sebenarny sy nak beli e-pump jenama Snowbear sebab ramai ibu2 blogger yg bg review positif. Lgpun comel sgt kaler kuning... Nasib baik la Limited edition yg kaler pink da xda ms beli. Klu x mmg ambik yg pink tu. 

Tp, bila sy nk place order, brand Malish ni tgh promo. Harga still under budget. RM250 + free gifts. So, sy decide, why not kita try beli brand baru ni. Klu x suka, bole jual pre-loved.... hahaha...

Sy tertarik nak try Malish ini sebab terpengaruh dengan iklan dia. Hahaha... Bole x? Da aku cari review x jumpa.... Tapi Mila, admin Breast Pump Murah (FB Page) kata Snowbear dgn Malish ni dua2 best. Cuma yg lebihnya, Malish pakai rechargeable battery. Snowbear pakai bateri biasa , Double AA. Bole baca review dia dalam malajah PaMa edisi January 2014, page 101. 

Kesimpulannya, sy decide nak beli Malish sebab kelebihan ini: 

RECHARGEABLE BATTERY
BOTTLE CONVERTER (WIDENECK & STANDARD BOTTLE)
MASSAGE FUNCTION
NOT NOISY (We'll see.... )
STIMULATE N SUCK FUNCTION
CD SCREEN
ANTI BACK-FLOW
WITH CUSHION PAD
BPA & PHTHALATES FREE
12 MONTHS + FREE 6 MONTHS EXTENDED WARRANTY
ADA SERVICE CENTRE (Ini brand Rusia)
SPARE PARTS MUDAH DICARI

So, menurut poslaju tracking, sy sepatutnya dapat breastpump ni petang ni juga... X sabar nak dapat, nak try... Nti sy bt review...

Bukan gambar saya... 













  

Milk Booster: Pil Halba


Ntah knp image ni x ble rotate.. rotate bnyk kali, bila upload, tebalik jg.. grrr....
Minta maaf, title misleading. Kuantiti penghasilan susu msih bergantung sepenuhny dgn demand vs. Supply. Lebih kerap kita susukan anak, bdn akan menghasilkan kuantiti susu yang lebih banyak. Sebab tu working mother kena advice pam susu ms keluar bekerja utk pastikan ms. B kita dpt dikosongkan. 

Sy da nekad nk fully bf baby smpai 6 bln. Klu bole selama yg mgkn.. jd sy cri info utk usaha tmbhkn air susu. Lobak, sup ayam, milo, horliks, soya, mnum air bnyk2.. mmg dipraktikkan. Cuma x ambk apa2 supplemen. Setiap kali pumping, cuma dpt 3-5 oz shj. Tp, sy x bt power pumping waktu mlm. Mgkn itu slh satu punca knp air susu sy x berapa nk meriah. Oat pn ble boost penghasilan susu. Tp mslhny, sy ni x berapa pndai masak, so asyik2 bubur oat sj yg dimkn. Lama2 bosan. Hahaha...

Goggle2, terjumpa artikel fenugreek atau halba yg dikatakan bole boost kuantiti susu. Ramai jg bloggermommy yg suggest consume halba. Tp sy x berapa kenal sgt rempah ratus ni.. fail lg di situ. Then, jmp 1 blog, sori, lupa akak mn. Dia share 1 website tpt nk beli pil halba online. Murah, RM54 x tmsuk kos penghantaran. Berkira2 nk beli tp hati was2. Tkut ada efek dgn baby ka apa kn... so google la cri extra info ttg fenugreek ni.


Setelah berdolak-dalik beberapa kali sama ada nak beli atau x, akhirnya order jg. 1, sebab murah. Klu x berkesan, x rs rugi sgt keluar duit beli. 2, order online. Sy pinjam address adik ipar, so dia yg tlg bwkn dr ofis. 

Personally, sy mmg rs pil halba ni berkesan. Xtau la klu dgn org lain kn. Hasilnya, berjaya kumpul 5 oz setiap sesi pumping. Setiap ari, sebelum masuk kerja sy cuma pam sekali shj sebab peti sejuk d rmh cuma 1 pintu. stok EBM paling lama bole simpan dlm peti sejuk 1 pintu pun cuma 2 minggu. Sekarang ni xda intention lg nk beli deep freezer sebab so far stok yg available msih bole tampung keperluan dia. Cuma berharap x blackout. Klu x, abis stok EBM ku yg x seberapa itu. 1 day, baby bole minum 10-15 oz... kdg2 lebih...  

Yg x best, bau badan naik. Kuat pula tu. Instructions ada ckp, once pengaliran susu da meningkat, bole berenti consume tp sy teruskan jg smpai abis 1 botol sebab klu simpan pun xda sesiapa yg guna jg kn. Bersabar jelah hidu bau bdn sendiri selama 3 minggu...  

Klu ibu2 mahu try, bole order dr www.snowdrop.com. Sy x jual taw... 





Mengidam Electric Breastpump la Pula....

Hari ni masuk hari ke-2 sy kembali bekerja.
Yesterday, kelas pagi petang.
Cuma sempat pump waktu tgh ari before lunch.
Alhamdulillah, dpt 5 oz. Jumlah yg konsisten.

Bos bg balik awal sebab Dragon boat day...
So pam 2nd session d rmh around jm 6.
Dpt jumlah yg sama jg.

Baby Ayra bangun jam 2.30 a.m.
Baju da basah lencun dgn air susu.
Eh, banyak sgt ka air susu aku ni?
X bole jadi ni... kena beli electric b/pump jg ni..

Tgh timbang sama ada nak beli atau x.
Pakai manual pump pn dpt amaun yg bnyk jg.
Tp mana tau klu pakai e-pump dapat lebih banyak?
..........

Klu bt research, hmpir semua kata Medela FS tu best.
Honestly, sy x mampu.
Sekarang da ada banyak brand baru.
Fungsi pun lebih kurang Medela FS.

Hati was-was sebab x bnyk review lg ttg brand tu...
Maybe sebab baru kot...

Macam mana ni?

#OhMyElectricBreastpump

Pelamin Putih

#kawinsiadik

So, dia ckp nak pelamin serba putih mcm pelamin Ariana Rose.. Sy x pnh tgk cerita tu jd google utk tgk.. wa, grand sungguh tp sgt berat hiasannya.

Ckp dgn dia, "nti ko kawin, ko mo org pay attention dgn pelamin ko atau fokus dgn pengantin?" Dgn nada psycho. Ofkos la dia akn ckp fokus dgn pengantin kn.

My sis background engineering. Tp dia sgt x feminin. Dia akn pilih apa yg dia nmpk d kenduri org lain sbp dia x minat benda2 ni semua.

Sy yg over excited mengalahkn bakal pengantin sibuk google sn sini cri cth pelamin putih yg awesome. So far, sy suka dekorasi The Wedding Bulb.  Cantik dan simple. 





Ada banyak lg contoh lain tp so far, ini sgt cantik di mata kakak bakal pengantin... haha, over excited mengalahkan pengantin!



All Right Reserved to As Told by Nelly | Template Design by Cik Jari Manis