Shopping dengan HiShop.my Sangat Berbaloi~

Assalamualaikum semua.. Dalam entri ni sy pernah cerita yg sy shopping dengan Hishop.my kan. Actually barang sampai sehari lepas tu. Cepat x? Cepat kan... Dengan kotak merah jambu, hati pun teruja2 nk tgk brg yg kita order. 

Oh, ni bukan review produk k... Just wast to share kenapa sy ckp shopping dengan Hishop.my sangat berbaloi. Kenapa?

Pertama, setiap RM1 pembelian anda anda diconvertkan kepada 1 point. So, klu total pembelian ialah RM100, anda dpt 100 points. 

Kedua, shopping dengan HiShop.my akan lebih bermakna sekiranya anda seorang blogger. Tulis la apa2 kisah berkaitan HiShop atau produk HiShop di blog anda, then bgtau HiShop team & dorg akan reward anda dengan maksimum 500 points per post (Depends dengan traffic & follower kot dorg bg points). 500 points tu bersamaan dengan pembelian produk bernilai RM500 sayang2 semua... syok kan?

X cukup lagi? Bila kita review produk yg kita beli dr HiShop tu, each review dpt reward 100 points y'all... banyak kan? As in, you invest a little by buying certain items then just collect points for next purchases. 

So, I would say I'm gonna continue to shop with HiShop coz I found it really rewarding... Don't you? 

Cerita Terkumpul...

Assalamualaikum... Akhirnya setelah beberapa minggu x jenguk blog, hari ni berkesempatan juga... Ini adalah cerita terkumpul beberapa minggu lepas... Cerita x bergambar. Kuang Kuang Kuang... 

First antenatal appointment. Akhirnya, setelah diserang sakit kepala yang melampau sampai ambik MC sebab asyik tidur atas desk kerja, buat keputusan utk buat buku putih. Hmm, selama ni baca dr blog M2B esp kawan2 semenanjung, ramai cerita buat buku pink. Tp sy dpt buku putih. Buku pink tu JM (Jururawat Masyarakat) simpan sbg copy dorg. Sabah mmg pakai buku putih tu agaknya... Cek2.. JM confirmkan da 10 weeks pregnant. Paling nervous waktu cek HB. 11.1%, tahap baik. Leganya ms tu Allah sj tau... EDD: 02th April 2014. Lama lg.... >.<

Seminar 3 hari 2 mlm. Maksudny? Kena berjauhan dengan Sofie selama 4 hari 3 malam sebab sy berangkat 1 day before seminar. Mls naik flight mlm sebab nti supre duper penat. Pegi bkn utk bersuka-ria hokeh. Pegi utk ddk d dewan seminar dr jm 8.30 - 4.30 ptg. Maigad..... T___T

Mkn Red Velvet Cake Secret Recipe. 07/09 yg lepas birthday Papa Sofie. So, since dia ckp dia x pernah mkn d Secret Recipe lg, so Mama Sofie kena belanja beliau. Dpt mkn red velvet cake tapi x sedap pun. Hahahahaha.. Mungkin sebab pernah mkn yg lebih sedap dr tu sebelum ni.. +_+

She Walks.. At Last... Petang Jumaat 06/09/13 sy kol mama a.k.a nenek Sofie. Tanya khabar budak kecik comel tu. Ayat pertama keluar dr mulut mama, "Sofie pndai jalan da... "... Yippeee!!! Ms tu tengah baring2 malas atas tilam boleh terbangun & ilang semua rasa penat tu. Syukur Alhamdulillah.... Akhirnya hampir 1 tahun 5 bulan, Sofie akhirnya berjalan sendiri. Setelah penat dengar komen orang sekeliling tentang "Betapa Lambatnya Perkembangan Anak Ko Ni", dengan izin Allah, berjalan juga akhirnya. Menitik air mata gue sekejap... Terharu ok.. sobss... Y__Y

Rajin ukur rumah. Sejak boleh berjalan, Sofie x bole ddk diam. Kalau bole sepanjang masa dia nak ukur keluasan rumah. Da ukur sekali, dia nak ukur lagi.. Biarpun berjalan macam org mabuk tp hati rasa tenang tgk anak sendiri boleh berjalan2 sesuka hati tanpa bantuan. Biarpun masih jatuh2, menangis2 kesakitan sekejap, tapi anak mama rajin sangat berlatih berjalan. X lama lg berlari-lari da... Ya Allah.. Terima kasih... =) 

All Right Reserved to As Told by Nelly | Template Design by Cik Jari Manis